Kleine Woud

 • VVE-gecertificeerd
 • Schoolactiviteiten
 • (Buiten)spelen

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 8,3
 

Kinderen verven

Op zoek naar een peuteropvang in Groenewoud in Tilburg? Peutercrèche Kleine Woud verwelkomt kinderen vanaf 2 jaar uit de buurt om samen te spelen, te leren en te ontdekken. Onze pedagogisch medewerkers bereiden de peuters spelenderwijs voor op school in de vertrouwde omgeving van de opvang.

Peutercrèche Kleine Woud is gevestigd binnen basisschool De Alm, gelegen aan de Groenewoudstraat in Tilburg-Zuid. Onze peuteropvang heeft goed contact met de kleuterklassen. Ook volgen we de thema’s van school. De peuters doen soms al mee met schoolactiviteiten, zoals het jaarlijkse zomerfeest en samen picknicken in de zomer. Op deze manier kunnen onze pedagogisch medewerkers de kinderen vanaf 2 jaar alvast voorbereiden op de stap naar de basisschool. Dat doen we ook door de zelfstandigheid te stimuleren tijdens de twee dagdelen die de meeste peuters per week bij Peutercrèche Kleine Woud verblijven. Ze leren bijvoorbeeld zelf hun jas aan- of uittrekken en boterhammen beleggen. Dit alles gebeurt in een vertrouwde, speelse omgeving waarin de peuters zichzelf kunnen en durven zijn.

Onbezorgd (buiten)spelen

Natuurlijk staat plezier maken met elkaar bij ons voorop! Onze peuteropvang in Groenewoud is dus vooral een fijne plek voor álle twee- tot vierjarigen uit de buurt om onbezorgd te spelen. Alleen of met elkaar. We spelen ook veel buiten met de kinderen, zodat ze lekker in beweging zijn en de lichamelijke ontwikkeling gestimuleerd wordt.

Betrokken ouders

Naast een goed contact met school zorgen we ook voor een goed contact met ouders. Dat vinden we erg belangrijk. Daarom organiseert peuteropvang Kleine Woud allerlei ouderactiviteiten, om zo de betrokkenheid van (groot)ouders bij de opvang te stimuleren.

Onze peuteropvang:

 • Is er voor álle peuters, vanaf 2 jaar uit de buurt
 • Is VE-gecertificeerd
 • Werkt nauw samen met basisschool De Alm

Peutercrèche Kleine Woud is een dependance van Kindercrèche Zuid. Onze locatie is VE-gecertificeerd (voor- en vroegschoolse educatie). Dat betekent dat alle medewerkers een VE-opleiding hebben gevolgd en goed samenwerken met de basisschool. Peuteropvang is toegankelijk voor zowel kinderen van werkende als van niet-werkende ouders.

 
Nieuwsgierig geworden?
Kom gerust een keer kijken bij onze peuteropvang in Groenewoud. We nodigen je van harte uit: maak een afspraak voor een rondleiding of meld je kind(eren) direct aan.

 

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

6 ouders beoordelen de peuteropvang van Kindercrèche locatie Kleine Woud met een 8,3 gemiddeld.

8,3

Medewerkers

Foto medewerker

Lilian

Pedagogisch medewerker
Foto medewerker

Pascale

Pedagogisch medewerker

Bijzondere kenmerken

 • VVE-gecertificeerd
  Onze medewerkers zijn opgeleid om peuters vanaf 2 jaar voor te bereiden op de basisschool.
 • Schoolactiviteiten
  We werken goed samen met basisschool De Alm, volgen de thema’s van school en doen soms mee aan de activiteiten van de kleuterklassen.
 • (Buiten)spelen
  Spelen en plezier maken staat natuurlijk voorop: we gaan veel naar buiten met de peuters en ravotten er op los!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag         08:30-14:00 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeuren

Directeur Mandy
Mandy Engel
06-13424360
Ellen van Rooij
Ellen de Rooij
06-12461905

Waar vind je ons?

Groenewoudstraat 70
5022 GE Tilburg

Tel: 013-5443905
Openingstijden

Aanmelden

Je kind direct aanmelden? Vul meteen het formulier in. 

Kom je kijken?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen op onze locatie! Je kindje is natuurlijk ook welkom. Zo zie je meteen of hij/zij zich bij ons thuis voelt!

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!