Jeanne d'Arc

 • Samenwerking school
 • Lichte binnenruimte
 • Samen spelen en ontdekken
 • Voorbereiding op school

Wij openen na de zomervakantie, meld je nu alvast aan!

Peuteropvang Jeanne d'Arc

Je vindt onze peuteropvang in basisschool Jeanne d’Arc. We werken niet alleen nauw samen met school, we zijn ook een ontmoetingsplaats voor ouders in de wijk. Dit zorgt voor een kleurrijke en gezellige peuteropvang, waar we werken aan de vroege ontwikkeling van de peuters in de Tilburgse wijk Het Zand. 

Voor de peuters hebben we een lichte en uitdagende ruimte, met de mogelijkheid om gebruik te maken van onze eigen buitenruimte op het schoolplein. Hierdoor is de verbinding met de kinderen van school al vroeg gemaakt. 

Op ontdekking in de verschillende ruimtes

De peuters worden uitgedaagd om telkens weer iets nieuws te ontdekken. We werken met verschillende hoeken in de groepsruimtes, in de hal en ook in de buitenruimte. Hierdoor hebben de kinderen ook de mogelijkheid om zelf te kiezen. Soms willen ze met anderen spelen en soms heeft een kind behoefte aan rust en een eigen plekje.

De peuteropvang biedt voor kinderen vanaf 2 jaar de kans om te spelen met leeftijdsgenootjes en zich te ontwikkelen tot kinderen die klaar zijn voor de basisschool. We hebben ruimte voor maximaal 16 kinderen op de peutergroep. We zijn iedere ochtend open. De meeste peuters komen 2 of 3 ochtenden in de week. 

Voorbereiden op het basisonderwijs

We werken op de opvang met voor- en vroegschoolse educatie, het zogenaamde VVE. Met deze methode is er extra aandacht voor taal en de voorbereiding op het basisonderwijs. Dit gebeurt spelenderwijs en passend bij de leeftijd van je kindje. Zo leren we de peuters bijvoorbeeld vaardigheden die te maken hebben met motoriek, een dagritme en regels & afspraken die je met elkaar maakt. Niet alleen een fijne voorbereiding voor de basisschool, maar ook voor het dagelijkse leven!

Waarom kiezen voor peuteropvang Jeanne d’Arc?

 • 2 tot 4 jaar
 • Samen spelen en ontdekken
 • Goede voorbereiding op de basisschool
 • Ontmoet leeftijdsgenootjes uit de buurt

Meer weten?

Voor meer informatie over onze peuteropvang neem je contact op met de locatiedirecteur. Je peuter direct aanmelden kan natuurlijk ook, vul hiervoor het aanmeldformulier in:

Aanmelden

 

Foto's van onze locatie volgen later.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Peuteropvang Jeanne d'Arc

Bijzondere kenmerken

 • Samenwerking school
  We delen een pand met basisschool Jeanne d'Arc en werken ook nauw samen. Gaat je peuter straks naar deze school? Dan is je peuter al bekend met de locatie. Dit maakt de stap naar school eenvoudiger!
 • Lichte binnenruimte
  Er is een fijne, lichte ruimte met leuke speelhoeken waar iedere peuter zich kan vermaken.
 • Samen spelen en ontdekken
  Op onze peuteropvang leert je kind samen te spelen, delen en ontdekken met leeftijdsgenootjes uit de buurt.
 • Voorbereiding op school
  Peuteropvang is een goede voorbereiding op school. Je kind went aan het hebben van een dagritme, het contact met leeftijdsgenootjes, het spelend leren en bijvoorbeeld het wachten op de beurt.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.30-14.00 uur

Op nationale feestdagen en tijdens schoolvakanties zijn we gesloten.

Meer informatie

Landelijk registratienummer
 • Deze volgt nog.

Directeur

Geesje Siemons
Geesje Siemons
-

Waar vind je ons?

Le Bourgetstraat 21
5042 TG Tilburg

Openingstijden

Aanmelden peuteropvang

Wil je je kind meteen aanmelden voor onze peuteropvang? Vul direct het aanmeldformulier in: