Kindercrèche Zuid kinderdagverblijf

De betaalbare familiecrèche van Tilburg Zuid

Introductie
Welkom bij Kindercrèche Zuid! Vanwege de gunstige ligging tussen de Ringbanen en dichtbij het Korvelplein, komen kinderen vanuit verschillende windstreken van Tilburg naar ons kinderdagverblijf. Onze locatie is VVE gecertificeerd (voorschoolse en vroegschoolse educatie). We werken volgens de methode van Piramide. Alle medewerkers hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd. We werken op een methodische manier om alle ontwikkelingsgebieden te stimuleren. Vrij spel en gezamenlijke thematische activiteiten worden afgewisseld. Daarbij houden we rekening met een veilige speel- en leeromgeving. Ouders worden betrokken in de projecten. We bieden ouders ruime openingstijden en het laagste uurtarief van Tilburg. We hebben extra aandacht voor je baby. Ons kinderdagverblijf is ruim, heel licht en modern ingericht. Kom vooral eens kijken!

We denken mee met je gezin
We zijn niet voor niks een familiecrèche. We denken mee met ouders en de dagelijkse hectiek in een gezin. Daarom bieden we de mogelijkheid van halve dagen kinderopvang of opvang op wisselende dagen; flexibele kinderopvang. Ook zijn we open van 7u tot 19u zodat een keertje langer doorwerken of extra vroeg brengen nooit een probleem is. Ouders, maar ook opa's, oma's of die ene lieve buurvrouw betrekken we heel graag bij de opvang. Opvoeden doen we samen.

Rust voor je babytje
Maar natuurlijk zijn we er vooral voor je kindje. Bij Kindercrèche Zuid willen je kind een fijne dag bezorgen. Baby's en peuters spelen bij ons in dezelfde groep, maar hebben wel ieder een eigen plekje. Baby's hebben eigen snoezelhoeken, komen helemaal tot rust. Onze pedagogisch medewerkers zijn deskundig en betrokken als het gaat om de ontwikkeling van hele jonge kinderen. Wij zien je babytje, volgen zijn/haar ontwikkeling. We zingen, praten en knuffelen veel met ze. Het kijken naar de grotere kinderen vinden ze geweldig. Broertjes en zusjes kunnen samen spelen en we kijken regelmatig naar familiefoto’s en praten daar met de kinderen over.

Voorbereiden op school
Spelenderwijs bereiden we je kind in ons kinderdagverblijf voor op school. We bereiden de peuters voor op deze stap door veel met ze te lezen, zingen en ze te leren omgaan met elkaar. Daarnaast doen we regelmatig knutsel- en bewegingsactiteiten. In onze centrale keuken koken we samen met de kinderen de heerlijkste gerechten. Zo leren we ze de dagelijkse dingen op een speelse manier. Zoals eten klaarmaken maar ook tafel dekken, handen wassen enz.

Ontdekkingstuin
Buiten het kinderdagverblijf hebben we een grote ontdekkingstuin waar avonturen beleefd worden. Door de speelse inrichting worden kinderen extra uitgenodigd om tot spel te komen. 

Marion van Herk, moeder van Jochem en Felix: "Een fijn team waar we onze kinderen met een gerust hart achterlaten. Een gezellige sfeer, kleinschalig en veel persoonlijke aandacht: ik raad Kindercrèche Zuid zeker aan".

 

Kijk ook eens naar onze Facebook pagina

 

Welkom bij Kindercrèche Zuid! Vanwege de gunstige ligging tussen de Ringbanen en dichtbij het Korvelplein, komen kinderen vanuit verschillende windstreken van Tilburg naar ons kinderdagverblijf. Onze locatie is VVE gecertificeerd (voorschoolse en vroegschoolse educatie). We werken volgens de methode van Piramide. Alle medewerkers hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd. We werken op een methodische manier om alle ontwikkelingsgebieden te stimuleren. Vrij spel en gezamenlijke thematische activiteiten worden afgewisseld. Daarbij houden we rekening met een veilige speel- en leeromgeving. Ouders worden betrokken in de projecten. We bieden ouders ruime openingstijden en het laagste uurtarief van Tilburg. We hebben extra aandacht voor je baby. Ons kinderdagverblijf is ruim, heel licht en sfeervol ingericht. Kom vooral eens kijken!

Locatiekenmerken

 • Contractsoort: 52 weken, 40 weken, Halve dagen (kdv) en Flexibele dagen
 • Openingstijden: 07:00 tot 19:00 (kdv)
 • Groepsindeling: 0 tot 4 jaar in één groep
 • Ligging: Bij uitvalswegen
 • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals, Familie en omgeving centraal en VVE (voor- en vroegschoolse educatie)
 • Sport en spel: Dansen
 • Natuur: Ontdektuin
 • Cultuur/expressie: Zingen/acteren en Schilderen
 • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Extra aandacht voor verantwoorde voeding, Samen koken en Luiers inbegrepen
 • Speciaal voor peuters: Interactief voorlezen en Samen koken
 • Samenwerkingspartners: Basisschool en Consultatiebureau