Voorbereiden op de basisschool

Voorbereiden op de basisschool

Nog even en dan is het zo ver. De basisschool komt steeds dichterbij, voor je kind én voor jou! Naar de basisschool gaan is een grote verandering, omdat je kind opeens vijf volle schooldagen van huis is. Genoeg om aan te wennen dus.

Leren door te spelen

Spelenderwijs leert jouw kind bij de voorschoolse opvang van Kindercrèche Tilburg alles wat bij de leeftijdsontwikkeling past en wordt hij of zij voorbereid op de basisschool. We proberen de kinderen zo goed mogelijk klaar te maken voor de basisschool en hebben aandacht voor taal en leren tellen. Zo lezen we samen een boekje of doen we een spelletje waarbij we verschillende vormen en kleuren moeten raden.

Na schooltijd

Afhankelijk van het rooster van de school, is je kind straks ’s middags rond 15.00 uur al klaar op de basisschool. Het is verstandig om al op tijd na te denken of het mogelijk is je kind zelf op te halen van school, of dat er buitenschoolse opvang geregeld moet worden. Wat wilt je kind graag en wat is er praktisch voor jou als ouder? Sommige buitenschoolse opvang locaties hebben een wachtlijst, dus bedenk op tijd of je je kind hiervoor wilt aanmelden.

Wennen

Een stukje mentale voorbereiding voor je kind mag zeker niet ontbreken, want een dag op de basisschool verloopt natuurlijk anders dan een dag op de opvang of thuis! Probeer daarom uit te leggen aan je kind wat de basisschool precies is. Een dagje naar school kan namelijk wat langer duren dan ze hiervoor gewend zijn (afhankelijk van de soort voorschoolse opvang). Ga daarnaast samen al eens langs bij school en koop leuke spulletjes die je peuter mee kan nemen naar school. Sommige basisscholen hebben zogenaamde wendagen, zodat jouw kind kan komen wennen en voorproeven. Ook leert je kind dan de juf of meester kennen en eventueel ook andere kindjes die voor het eerst naar school gaan!

Maak kennis met Kindercrèche Tilburg

We vergroten de omgeving van je kind en laten zien hoe leuk het is om met anderen plezier te maken. Heb je vragen over het voorbereiden op de basisschool of wil je meer informatie over een van onze locaties. Je kunt altijd contact met ons opnemen. Wij helpen jou en je kind heel graag.