Kindercrèche Reeshof

Echte vriendschap begint hier

Welkom bij Kindercrèche Reeshof

Kindercrèche Reeshof vormt letterlijk en figuurlijk het hart van kinderopvang in de Reeshof in Tilburg. Je vindt ons huiselijke kinderdagverblijf en bso in de wijk Tuindorp/de Kievit, vlakbij het Reeshofpark en winkelcentrum Heyhoef. Ons kindcentrum is een veilige en fijne plek waar kinderen vanaf jongs af aan leren om met andere kinderen en volwassenen om te gaan. Vaak zien we hier de eerste vriendschappen van kinderen ontstaan. Dat maakt ons werk zo bijzonder!

Op ontdekkingstocht

Kinderen van 0 tot 4 jaar spelen bij ons samen in één groep. De allerkleinsten trekken zich letterlijk en figuurlijk op aan de dreumesen en peuters. De peuters leren om rekening te houden met de kleinsten en vinden het prachtig om mee te helpen. Baby's komen helemaal tot rust in de speciale rust- en snoezelhoeken. Ook zijn er elke dag speciale babyjuffen die ervoor zorgen dat je kind niks tekort komt. Peuters krijgen bij ons letterlijk en figuurlijk de ruimte om op ontdekkingstocht te gaan. Zowel in de grote ontdektuin buiten, als binnen. 

Structuur en regelmaat

We bieden alle kinderen structuur en regelmaat. We sluiten aan op het persoonlijke ritme van uw baby. Zodra uw kind er aan toe is gaat het mee in het dagelijks ritme op de groep. Dat zorgt voor herkenning en duidelijkheid; kinderen weten waar ze aan toe zijn.

Opvoeden doen we samen

Kindercrèche Reeshof is niet voor niks een familiecrèche. We denken mee met ouders en de dagelijkse hectiek in een gezin. Daarom bieden we de mogelijkheid van flexibele kinderopvang; dat betekent bij ons dat je een minimaal aantal dagdelen wisselend mag inzetten binnen een week. Ook zijn we van 7u tot 19u geopend, zodat een keertje langer door werken of extra vroeg brengen nooit een probleem is. Ouders, maar ook opa's, oma's of die ene lieve buurvrouw betrekken we heel graag bij de opvang. Opvoeden doen we samen.

BSO Reeshof

BSO Reeshof zit onder één dak met ons kinderdagverblijf. Dit is een vertrouwde plek voor de kinderen die vanuit het kinderdagverblijf doorstromen naar school en de BSO. Dit zorgt voor een warme overgang in een periode van verandering. Ook heerlijk voor kinderen die zich thuisvoelen op onze Kindercrèche: als ze vier worden kunnen ze nog lekker verder spelen met vertrouwde vriendjes/vriendinnetjes na school.

Ook op de BSO zijn ouders, opa's, oma's en andere mensen die belangrijk zijn voor je kind van harte welkom om te kijken en mee te doen. Iedere dag zijn er volop activiteiten. De verschillende ruimtes zijn multifunctioneel ingericht op spelen, knutselen, computeren, dansen, eten en huiswerk maken. Ook is er een grote keuken waarin met kinderen gebakken of gekookt wordt.

Kijk ook eens op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/bsoreeshof

Kom ook eens kijken op onze andere bso, die gevestigd is in Basisschool Bibit:

Bso Bibit

Kortom, we hebben de kinderen veel te bieden. Komt gerust een keer kijken. Een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang voor je kind moet je vooral ervaren. Je bent van harte welkom!

 

Locatiekenmerken

  • Contractsoort: 52 weken, 40 weken, 12 weken (bso) en Flexibele dagen
  • Openingstijden: 07:00 tot 19:00 (kdv), Naschoolse opvang (tot 19:00), Voorschoolse opvang (vanaf 07:00) en Voorschoolse opvang (vanaf 07:30)
  • Groepsindeling: 0 tot 4 jaar in één groep
  • Ligging: In/nabij basisschool en Vlakbij park
  • Visie/werkwijze: Familie en omgeving centraal en VVE (voor- en vroegschoolse educatie)
  • Natuur: Ontdektuin en Uitstapjes naar park/kinderboerderij
  • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen en Luiers inbegrepen
  • Speciaal voor peuters: Dansen
  • Speciaal voor ouders: Kinderopvang-app
  • Samenwerkingspartners: Basisschool