Kindercrèche peuteropvang

Voor peuters van 2 tot 4 jaar

Hummel peuter

Op 17 van de 18 Kindercrèche locaties in Tilburg kunnen peuters, van 2 tot 4 jaar van werkende en niet-werkende ouders, terecht voor peuteropvang. Samen lezen, zingen, knutselen, dansen en gymmen. Maar ook vriendjes maken en andere sociale basisvaardigheden komen aan bod. Zo worden alle peuters zo goed mogelijk voorbereid op de overgang naar de basisschool.

Samen de dag beginnen

De dag begint voor sommige peuters al vroeg. Wanneer je peuter tussen 7:30 – 8:00 uur bij ons gebracht wordt, bieden we op sommige locaties ontbijt aan. Zo kan jouw kindje de dag rustig beginnen. Eerst lekker ontbijten, daarna met de andere peuters op ontdekkingstocht. We lezen, zingen, knutselen, dansen en leren samen. Ook kan er peutergym op het programma staan. Door elke dag nieuwe dingen te ondernemen, stimuleren wij de ontwikkeling van jouw peuter. Uiteraard wel in een vertrouwde omgeving, zodat je kindje vanuit een veilige en bekende basis stap voor stap groeit.

Verbinding met de buurt

Nieuwe dingen ontdekken kan niet alleen binnen. Als het lekker weer is, trekken we er samen op uit. De wijk in, de buurt ontdekken. Verbinding met de buurt vinden we belangrijk. We maken kennis met de mensen, de parken en speeltuinen in de wijk. Voor veel kinderen bekend terrein, zij wonen vaak dicht bij de opvang en kennen de wijk.

Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken is bij de peuteropvang inbegrepen. Samen ontdekken we nieuwe smaken. Tussen de middag eten we een gezonde maaltijd. Spelenderwijs leren we de peuters tafel dekken en de eerste tafelmanieren.

Stel gerust je vraag

De pedagogisch medewerkers van Kindercrèche staan altijd voor je klaar. Zij hebben oog en aandacht voor jouw peuter en kunnen je dan ook goed helpen met vragen over opvang, opvoeding of specifieke vragen over jouw kindje. Wanneer je je peuter brengt of haalt, kun jij je vragen persoonlijk even stellen.

VVE-opleiding
Alle pedagogisch medewerkers van de peuteropvang hebben een VVE-opleiding (voor- en vroegschoolse educatie) gevolgd en onze opvanglocatie is VVE-gecertificeerd.

Om onderwijs- of ontwikkelingsachterstand bij jonge kinderen van 2 tot 6 jaar te verminderen is er voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Dit programma heeft als doel deze kinderen een betere start te laten maken aan het begin van de basisschool. 

Eten bij de peuteropvang

Peuteropvang van Kindercrèche in Tilburg is inclusief:

Luiers, fruit, tussendoortjes, drinken, lunch en de Kinderopvang App.

Ontdek de peuteropvang van Kindercrèche in Tilburg

Geen kind is hetzelfde, geen dag is hetzelfde, geen peuteropvang locatie van Kindercrèche in Tilburg is hetzelfde. Plan een rondleiding en stel de vragen die je hebt om erachter de komen of de locatie goed bij jouw peuter past.

Bekijk hier alle peuteropvang locaties van Kindercrèche in Tilburg