Welkom bij Kindercrèche

De kinderdagverblijven, peuteropvanglocaties en bso' s van Kindercrèche zijn onderdeel van de samenleving, van de buurt. Kindercrèche vindt het heel belangrijk dat baby's, peuters en schoolgaande kinderen samen kunnen opgroeien in de Tilburgse wijken. Dat ze leren om vriendjes te maken en de dagelijkse dingen om hen heen begrijpen. We kunnen kinderen daarbij goed helpen als we de wereld om hen heen en vooral hun familie goed leren kennen.

Iedereen is welkom

Kindercrèches besteden veel aandacht aan het betrekken van mensen die belangrijk zijn voor het kind. Niet alleen papa’s, mama’s maar ook opa’s, oma’s of juist die lieve buurvrouw. Opvoeden doe je samen. En iedereen is welkom, ongeacht kleur, rang of stand. We besteden graag aandacht aan verschillen (en overeenkomsten) tussen kinderen.

Jong leert van oud en andersom

We werken met horizontale en/of verticale groepen. In verticale groepen krijgen baby’s alle rust en ruimte, maar kunnen tegelijk heel veel leren van de oudere kinderen. De oudere kinderen leren op hun beurt weer veel van de jongere doordat we ze actief betrekken bij de verzorging en het contact. Bovendien zijn dit groepen waarin broertjes en zusjes samen kunnen spelen.

Meedenken met het gezin

Kindercrèches denken zoveel mogelijk mee met het gezin. Door open te zijn van 7 tot 19 uur maar ook door de kinderopvang betaalbaar te houden. Dat luiers inbegrepen zijn vinden we normaal. Sommige locaties bieden warme maaltijden of ontbijt aan. Als ouders tegen praktische zaken aan lopen - het aanvragen van de toeslag bijvoorbeeld – dan proberen we daarmee te helpen.

Voor baby's, peuters en schoolkinderen

Je vindt Kindercrèches in Tilburg Noord, - Zuid, de Reeshof en in de Spoorzone. Baby's zijn van harte welkom op onze kinderdagverblijven. We hebben deze zo ingericht dat je kleintje zich niet alleen snel thuis voelt maar ook dat hij/zij zich goed kan ontwikkelen. Er is alle ruimte om op een veilige en stimulerende manier te leren rollen, kruipen, staan en de eerste stapjes te zetten.

Ook peuters vinden bij ons een heerlijke plek om zichzelf te zijn en zich uit te leven; op een kinderdagverblijf of op een Peutercrèche waar ze heerlijk kunnen ontdekken en spelen met leeftijdsgenoten. Heerlijk dansen en rollenspellen spelen of samen met onze medewerkers de grote leefkeuken in om samen een lekkere maaltijd klaar te maken. Papa en mama mogen dat lekkers natuurlijk ook even proeven straks. 

Schoolkinderen zijn welkom op onze bso' s in de Reeshof of in Tilburg Noord. 

Bekijk onze locaties

 Maatschappelijke Kinderopvang

Wij zijn een maatschappelijke kinderopvangorganisatie. Dit betekent dat we de winst die we maken opnieuw investeren in de ontwikkeling van de kinderen. Van alle kinderen, overal waar dat nodig is.

Meer weten?

logo