Kindercrèche Noord kinderopvang

Heerlijke ontmoetingsplek voor kinderen in Tilburg Noord

Kindercrèche Noord: kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO onder één dak.

In de hoek Stokhasseltlaan-Vlashoflaan, naast Basisschool de Vlashof, vind je de enige Kindercrèche van Tilburg Noord; een echte ontmoetingsplek voor baby’s, peuters en schoolgaande kinderen. Elke leeftijd vindt hier zijn eigen vertrouwde plekje op ons kinderdagverblijf, peuteropvang of de BSO. Het allerbelangrijkste vinden wij dat het plezier van de gezichten van de kinderen is af te lezen. We willen je kind een heerlijke dag bezorgen.

VVE locatie

Onze locatie is VVE gecertificeerd (voorschoolse en vroegschoolse educatie). We werken volgens de methode van Piramide. Alle medewerkers hebben hiervoor een VVE opleiding gevolgd. We werken op een methodische manier om alle ontwikkelingsgebieden te stimuleren. Vrij spel en gezamenlijke thematische activiteiten worden afgewisseld. Daarbij houden we rekening met een veilige speel- en leeromgeving. Ouders worden betrokken in de projecten. We hebben extra aandacht voor je baby. Ons kinderdagverblijf is ruim, maar voelt tegelijkertijd knus en huiselijk. Kom vooral eens kijken!

We denken mee met je gezin

We zijn niet voor niks een familiecrèche. We denken mee met ouders en de dagelijkse hectiek in een gezin. We zijn open van 7 uur tot 19 uur zodat een keertje langer doorwerken of extra vroeg brengen nooit een probleem is. Ouders, maar ook opa's, oma's of die ene lieve buurvrouw betrekken we heel graag bij de opvang. Opvoeden doen we samen.

Rust voor je baby

Maar natuurlijk zijn we er vooral voor je kindje. Bij Kindercrèche Noord willen we je kind een fijne dag bezorgen. Baby's en peuters spelen bij ons in dezelfde groep, maar hebben wel ieder een eigen plekje. Baby's hebben eigen snoezelhoeken, komen helemaal tot rust. Onze pedagogisch medewerkers zijn deskundig en betrokken als het gaat om de ontwikkeling van jonge kinderen. Wij zien je baby, volgen zijn/haar ontwikkeling. We zingen, praten en knuffelen veel met ze. Het kijken naar de grotere kinderen vinden ze geweldig. Broertjes en zusjes kunnen samen spelen en we kijken regelmatig naar familiefoto’s en praten daar met de kinderen over.

Peutergroepen

Wij bieden sinds 1 januari ook peuteropvang op Kindercrèche Noord. Samen met andere peuters uit de wijk of uit de stad. Peuteropvang is toegankelijk voor zowel kinderen van werkende als van niet-werkende ouders. We doen dit op speciale peutergroepen, waarbij de kinderen allemaal 2-4 jaar oud zijn. Door het aanbieden van activiteiten specifiek gericht op de leeftijd en ontwikkelingsgebieden leren de kinderen iedere dag weer iets nieuws.

Straks naar school

Het lijkt nog ver weg als u naar uw baby kijkt of wellicht zelfs nog zwanger bent, maar als uw kind onze opvang verlaat met 4 jaar dan gaat het naar school. We bereiden de peuters voor op deze stap door hen een uitgebreid activiteitenaanbod aan te bieden. We lezen met de peuters, zingen en we leren hen op de juiste wijze om te gaan met elkaar. Daarnaast doen we regelmatig knutsel- en beweegactiviteiten. 

Ontdekkingstuin

We hebben een grote ontdekkingstuin waar avonturen beleefd worden. Door de speelse inrichting worden kinderen extra uitgenodigd om tot spel te komen. 

BSO Noord

Sinds 2016 hebben we ook een BSO op onze locatie. We bieden voor- en naschoolse opvang voor alle basisscholen in Tilburg Noord. De starttijd van de BSO is afgestemd op de basisschool en ook tijdens de schoolvakanties en ADV dagen van de school is de opvang geregeld. De kinderen ondernemen verschillende activiteiten in de mooi uitgeruste groepsruimte, de hal en de grote eigen tuin.

Prijs kdv

Onze prijs zorgt ervoor dat professionele kinderopvang toegankelijk blijft voor zoveel mogelijk kinderen in Tilburg Noord. De kosten zijn bruto vanaf € 6,83 per uur (2018).

Kom gerust een keer kennismaken. Tijdens een rondleiding vertellen we u graag nog meer. 

 

Prijs BSO

Prijzen BSO Noord 2018
School Eindtijd Contract Uurprijs

Prijs per dagdeel

per maand

Islamitische basisschool Aboe el-Chayr 15:00 BSO 52 €  6,61 €  168,37
Basisschool de Lochtenbergh 14:30 BSO 52 €  6,38 €  172,74
Basisschool de Regenboog 12:00 BSO 52 €  5,53 €  194,59
Den Hazennest 14:15 BSO 52 €  5,69 €  195.86
OBS de Sleutel 14:15 BSO 40 €  6,90 €  113,19
Stelaertshoeve 12:15 BSO 52 €  6,85 €  130,36
De Vlashof 14:45 BSO 52 €  6,49 €  170,55

 

Locatiekenmerken

  • Contractsoort: 52 weken, 40 weken, 40 weken (bso), 12 weken (bso) en Halve dagen (kdv)
  • Openingstijden: 07:00 tot 19:00 (kdv), Naschoolse opvang (tot 19:00) en Voorschoolse opvang (vanaf 07:30)
  • Groepsindeling: 0 tot 4 jaar in één groep
  • Ligging: Bij uitvalswegen en In/nabij basisschool
  • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals, Familie en omgeving centraal, VVE (voor- en vroegschoolse educatie) en Internationaal/multi-cultureel
  • Natuur: Ontdektuin, Moestuin en Uitstapjes naar park/kinderboerderij
  • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Extra aandacht voor verantwoorde voeding en Luiers inbegrepen
  • Speciaal voor peuters: Interactief voorlezen
  • Samenwerkingspartners: Basisschool, Consultatiebureau, Voedingsdeskundige, Fysiotherapie en Sportvereniging/bewegingsinstituut