Spoorzone

 • Familiecrèche
 • Naar buiten
 • Peutergym
 • Verticale groepen

Gemiddelde beoordeling:
Kinderdagopvang: 8,4
 

Baby

Wij gaan uitbreiden! Vanaf eind 2021 openen wij een extra groep op onze locatie. We hebben nog wat plekjes vrij voor 1-, 2- en 3-jarigen! Neem contact met ons op voor meer informatie of kom gerust eens langs voor een rondleiding. We laten je graag onze fijne locatie zien! 

Kinderdagverblijf Kindercrèche Spoorzone ligt in het centrum van Tilburg, op de kruising Gasthuisring - Burgemeester Brokxlaan in de Tilburgse Spoorzone. Onze kinderopvang is gevestigd op de begane grond van een woon- en zorgcomplex. Het Centraal Station ligt op loopafstand. We zijn dus goed bereikbaar en daarmee is onze locatie ideaal voor ouders die wonen/werken in het centrum of in de wijken aan de Noordkant van het station.

Een kijkje bij Spoorzone...

Het is een gewone donderdagmiddag en de kinderen (0-4 jaar) van onze drie groepen gaan op bezoek bij de opa’s en oma’s die wonen in een ander deel van ons pand. Want dat zijn onze buren! Jassen aan, schoenen gestrikt. Oei, wat is dat leuk! De kinderen gaan samen met de opa’s en oma’s koken en daarna eten ze samen van een gezonde, verse maaltijd. Het is een prachtig gezicht om te zien: een blos op de bolle wangen van de kindjes, een stralende glimlach bij de ouderen. Aan het eind van de dag is iedereen moe en voldaan.

“Op vrijdag vroegen de kinderen spontaan of de opa’s en oma’s wéér langs zouden komen. Ze hadden er zo van genoten!” (Pedagogisch medewerkster Macy)

Familiecrèche

Een activiteit zoals hierboven, doen we op onze crèche vaker. We bieden namelijk niet zomaar kinderopvang, maar we zijn een echte familiecrèche. Wat wil dat zeggen? Bij ons spelen broertjes en zusjes samen in de groep, we kijken naar en praten over familiefoto’s en we besteden aandacht aan de belangrijkste dagelijkse gebeurtenissen. Zoals bijvoorbeeld het koken. Daarbij is de verbinding met onze buren - de opa’s en oma’s van Woonzorgcentrum Joannes Zwijsen - belangrijk. Als ‘t even kan, gaan we bij elkaar op bezoek. Bijvoorbeeld om Carnaval te vieren, om samen spellen te spelen of om gewoon fijn bij elkaar te zijn.

“De ouderen bloeien echt op van zo’n activiteit met de kinderen. Ze gaan terug in hun herinnering, naar de vreugde van vroeger. Geluksmomentjes noemen we dat.” (Marian Jacobs van Woonzorgcomplex Joannes Zwijsen)

Ook de verbinding met de buurt vinden we belangrijk. Als het lekker weer is, trekken we er met de bolderkar op uit. En in de ontdektuin laten we je kind kennismaken met alles wat in de stedelijke natuur groeit en bloeit.

Alle leeftijden bij elkaar

In ons kinderdagverblijf spelen kindjes van alle leeftijden samen in de groep. Dat werkt goed: de oudere kindjes ontfermen zich maar al te graag over de kleintjes. En zo leren ze van elkaar: een belangrijk pluspunt op het gebied van de sociale ontwikkeling van je kindje. De allerkleinsten krijgen extra aandacht: we knuffelen, praten en zingen veel met ze. Dat vinden ze prachtig!

“We zijn een klein en hecht team: alle medewerkers kennen elkaar én de ouders en kinderen goed. Dat zorgt voor een erg fijne sfeer.” (Pedagogisch medewerkster Penny)

Op gelijke hoogte

We liggen en zitten vaak op de grond. Ja, je leest het goed. Op die manier maken we echt contact met je kindje: we zorgen er zo voor dat we op gelijke hoogte met ze zijn. Dat versterkt de band met de kindjes op de groep, ze voelen zich zo echt bij ons thuis!

Kennismaken?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een kop koffie of thee en een rondleiding.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

27 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Kindercrèche locatie Spoorzone met een 8,4 gemiddeld.

8,4

Bijzondere kenmerken

 • Familiecrèche
  Broertjes en zusjes zitten samen in de groep, we praten over familiefoto’s en we besteden aandacht aan dagelijkse gebeurtenissen. Ook is de verbinding met het naastgelegen woonzorgcentrum belangrijk.
 • Naar buiten
  Verbinding met de omgeving vinden we belangrijk. Als het lekker weer is, trekken we er met de bolderkar op uit. En in de ontdektuin laten we je kind kennismaken met alles wat in de stedelijke natuur groeit en bloeit.
 • Peutergym
  Bewegen is fijn en bovendien is het goed voor je lijf. Dat geldt natuurlijk ook voor onze peuters. Met peutergym stimuleren we hun motorische en sociale ontwikkeling.
 • Verticale groepen
  Bij ons spelen kinderen van 0 - 4 jaar samen in een groep. Dat is erg leuk: de oudere kindjes zorgen voor de kleintjes. En de kleinsten, die worden juist weer uitgedaagd door hun oudere groepsgenootjes.

Openingstijden

maandag t/m vrijdag
07.00 – 19.00 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten

Meer informatie

Directeur

Directeur Priscilla de Wit
Priscilla de Wit
06-55115281

Waar vind je ons?

Burg. Brokxlaan 1617
5041 RR Tilburg

Tel: 013-5811090
Openingstijden

Aanmelden

Interesse?
Vul eenvoudig het formulier in. 

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten?
Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool.