Poorten

 • Buitenspelen
 • Samen met de basisschool
 • Sfeervolle locatie
 • Kleinschalig

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 8,4
 

Kindercreche Poorten
 • Peuteropvang (2-4 jaar)
 • BSO (4-13 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Je kind is al 2 jaar oud, wat gaat dat snel! Er gebeurt veel in dat jonge kinderleven. Bij Poorten werken we samen met maatschappelijke organisaties, zodat we jouw kindje zo goed mogelijk ondersteunen in zijn ontwikkeling.

Kijken naar het kind

Wat heeft jouw kindje nodig en hoe kunnen wij daarbij helpen? Dat is wat bij ons centraal staat. Peuteropvang Poorten zit in een prachtig complex: de oude Hasselt kerk. Dit gebouw delen we met een aantal fijne buren, zoals Contour De Twern en basisschool Cleijn Hasselt. Samen met hen houden we de persoonlijke ontwikkeling van jouw kindje oplettend in de gaten en zorgen we dat de overstap naar de basisschool zo soepel mogelijk verloopt.

Voorbereiden op school

Belangrijk om te weten is dus dat er veel aandacht is voor de ontwikkeling van jouw kindje. Het voorbereiden van de peuters op school en op de rest van hun leven richten we dan ook flexibel in. Zo stimuleren we je kind op alle belangrijke ontwikkelingsgebieden. We lezen, we zingen, we knutselen, we dansen, we gymmen en ook sociale vaardigheden komen aan bod.

Ook gaan we regelmatig op bezoek bij de basisschool: daar doen we activiteiten samen met de oudere kinderen. Zo maken we alvast nieuwe vriendjes met de kinderen die al naar school gaan. En zit de oudere broer of zus van je kindje op Cleijn Hasselt? Dan is dat ook het moment om elkaar ook eens onder schooltijd te zien. Een leuke verrassing!

Op een natuurlijke, speelse manier ontwikkelt je kindje zich zo tot een kleuter die klaar is voor de volgende stap in zijn leven.

Naar buiten

Als het even kan, gaan we lekker naar buiten. Dan doen we het liefst elke dag. Tussen de kerk en basisschool Cleijn Hasselt ligt een prachtige ontdekkingstuin waar we je kind laten kennismaken met alles wat in de stedelijke natuur groeit en bloeit.

Zo nu en dan gaan we ook verder op ontdekking in de wijk of brengen we een bezoekje aan Kerkibo om de dieren te bewonderen.

Schalmei

Momenteel zit de kinderdagverblijfgroep Schalmei van Sterre kinderopvang Krisj Krasj Kresj bij ons in de kindercreche omdat de locatie Krisj Krasj Kresj verbouwd wordt. In onze mooie verbouwde locatie is plaats genoeg om samen te spelen en ontdekken. 

Kennismaken?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een kop koffie of thee en een rondleiding.

Vind je de stap om je peuter naar de peuteropvang te laten gaan nog wat spannend, dan kun je op donderdagen ook eerst aansluiten bij Meet & Play via R-Newt. Met hen werken we samen om jou en je kind te begeleiden naar de volgende stap voor de ontwikkeling van je kind. Zo groeit de wereld van je kind op een natuurlijke manier.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Kdv Peuteropvang Peuteropvang Peuteropvang Buitenspelen Peutergroep Hasselt Kerk Peuteropvang Buitenspelen Peuteropvang Buitenspelen Eten Samenwerken Peuteropvang
Kdv Peuteropvang Peuteropvang Peuteropvang Buitenspelen Peutergroep Hasselt Kerk Peuteropvang Buitenspelen Peuteropvang Buitenspelen Eten Samenwerken Peuteropvang

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de peuteropvang van Kindercrèche locatie Poorten met een 8,4 gemiddeld.

8,4

Komen jullie kennismaken met onze kleinschalige en knusse bso? Op zoek naar de eerste bso voor je (bijna) kleuter? Dan ben je bij de Poorten aan het juiste adres. Wanneer je kind bij Cleijn Hasselt start wordt je kind bij de juf opgehaald en loopt samen met de kleine groep van maximaal 11 kinderen via de binnentuin zo naar onze sfeervolle bso locatie.

Bso ruimte

De bso ruimte start in de ruimte van de peutergroep en breidt zich uit naar boven. Zo hebben de kinderen de fijne vertrouwde speelhoeken vanuit hun peutertijd aangevuld met uitdagende hoeken op zolder. Op zolder staan schildersezel om als een echt Picasso aan de slag te gaan, is er een heerlijke chillhoek met zitzakken en boeken om even tot rust te komen en hebben we een uitdagende bouwhoek met allerlei bouwmaterialen. Natuurlijk kan er samen een leuk spel gespeeld worden of heerlijk met handvaardigheid aan de gang aan de grote tafel.

Naar buiten

Wij stimuleren de kinderen om elke dag ook buiten activiteiten te gaan ondernemen. Buiten zijn is niet alleen leuk als de zon schijnt, heerlijk in de plassen stampen zorgt ook voor veel plezier. Geef je kinderen dan ook kleren aan die vies mogen worden. We hebben een prachtige ontdektuin waar met water en zand gespeeld kan worden en waar je beestjes kunt proberen te vinden. Buiten op avontuur gaan doen we ook verder dan alleen in onze eigen tuin. We spelen een keer een potje voetbal op het schoolplein, we gaan zo nu en dan wandelend naar een kinderboerderij in de buurt of we gaan op verkenningstocht in de wijk. Zo leren de kinderen steeds meer hun omgeving kennen.

Ons programma

We bieden een afwisselend programma bij onze bso en betrekken de kinderen actief bij de invulling hiervan. Zij mogen meedenken over wat ze graag bij de bso zouden willen doen. Dat kan van een gezellig theekransje of een mooi schilderij maken zijn, tot meedenken over aanschaf van nieuwe materialen voor de bouwhoek of een museum bezoeken.

Doorgaans zijn de activiteiten tijdens schoolweken wat kleiner omdat de tijdsduur voor invulling van de middag korter is dan tijdens vakanties. De kinderen kunnen aangeven of ze na school eerst nog heel even in de tuin willen spelen om ruimte aan hun energie te geven of juist willen starten met het eten van groente en fruit met wat drinken erbij om vervolgens aan de gang te gaan.

Tijdens sluitingsdagen en vakanties van school hebben we de hele dag om invulling te geven aan activiteiten. Er is dan veel ruimte om lekker aan te modderen af te wisselen met spannende activiteiten. Tijdens de vakanties organiseren we dit met bso Tierentijn aan de Pastoriestraat. Hier kunnen de kinderen weer nieuwe dingen ontdekken, zitten we naast de kinderboerderij Kerkibo en het biedt ons de kans om activiteiten te ondernemen die juist met een iets grotere groep veel leuker zijn.

Kom langs of meld je direct aan

Nieuwsgierig geworden naar onze bso? Kom dan gerust even langs om te kijken. Je bent welkom om gewoon even aan te bellen. Als we ook maar even tijd kunnen maken kun je meteen al even kijken. Hebben de kinderen even onze volle aandacht van ons nodig dan plannen we meteen een afspraak in om je een uitgebreide rondleiding te krijgen. Je kunt natuurlijk ook meteen een rondleiding aanvragen door hier op de website rechtsboven de knop ‘rondleiding aanvragen’ te klikken. Je mag natuurlijk ook meteen je kind aanmelden om zo snel mogelijk een plekje te kunnen krijgen bij ons. Een rondleiding na het aanmelden mag ook.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Op zoek in de natuur Experimenteren bij de bso groente en fruit voor nieuwe energie binnenruimte poorten buitenruimte poorten Buiten ontdekken Op onderzoek bij de bso samenwerken bij de bso Tuin Poorten
Op zoek in de natuur Experimenteren bij de bso groente en fruit voor nieuwe energie binnenruimte poorten buitenruimte poorten Buiten ontdekken Op onderzoek bij de bso samenwerken bij de bso Tuin Poorten

Bijzondere kenmerken

 • Buitenspelen
  Als het even kan, gaan we lekker naar buiten, het liefst elke dag. Zo gaan we op pad in de wijk of op avontuur in onze prachtige ontdekkingstuin. We laten je kind kennismaken met alles wat in de stedelijke natuur groeit en bloeit. We doen dit door lekker vrij buiten te spelen, maar ook door samen actief te gaan ontdekken naar alles wat er in de natuur groeit en bloeit. Dit kan in onze eigen tuin en af en toe een uitstapje naar de kinderboerderij in de buurt is ook een leuk avontuur.
 • Samen met de basisschool
  Samen met basisschool Cleijn Hasselt vormen we 1 kindcentrum. De peuters en kleuters gaan soms samen buiten spelen of doen samen een activiteit binnen. Zo wennen de peuters al aan de omgeving van school en zorgen we voor veel ontwikkelingskansen. De bso sluit aan op de schooldag en maakt graag zo nu en dan gebruik van de speelzaal of het buitenterrein voor de afwisseling.
 • Sfeervolle locatie
  Onze locatie bevindt zich in de oude Hasseltkerk samen met het wijkcentrum de Poorten, de Toegang en R-Newt. Wanneer je onze groepen binnenstapt voel je door de sfeervolle inrichting de ontspanning die de kinderen kunnen ervaren. Met mooie en uitdagende materialen gaan de kinderen op in hun spel, waardoor hun ontwikkeling op verschillende manieren verder kan groeien.
 • Kleinschalig
  Met maar 1 peutergroep en een bso groep met maximaal 11 zijn we klein en overzichtelijk voor de kinderen. Zij zullen zich snel veilig voelen binnen onze omgeving omdat ze het overzicht ervaren. Peuters die doorgroeien naar de bso hoeven dan ook niet naast school te wennen aan nog een nieuwe omgeving, want de bso maakt gebruik van dezelfde ruimte. Dat maakt onze bso uitermate geschikt voor de jongste kinderen.

Openingstijden

Peutergroep 40 weken per jaar (schoolweken)

maandag: 07.30 - 13.00 uur

dinsdag: 07.30 - 13.00 uur

woensdag: 07.30 - 13.00 uur

donderdag: 07.30 - 13.00 uur

vrijdag: 07.30 - 13.00 uur

 

Bso 52 weken per jaar

maandag: 15.00 - 19.00 uur

dinsdag: 15.00 - 19.00 uur

woensdag: 12.30 - 19.00 uur

donderdag: 15.00 - 19.00 uur

vrijdag: 12.30 - 19.00 uur

 

Tijdens vakanties en schoolvrije dagen is de bso de hele dag geopend.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Directeur Monique
Monique Bolder
06-13978197

Waar vind je ons?

Hasseltstraat 194
5046 LP Tilburg

Tel: 013-4649226
Openingstijden

Aanmelden

Interesse? Vul eenvoudig het formulier in.

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!