Koningshaven

 • Wijk Fatima
 • Samen spelen & leren
 • Kleinschalig
 • Ontdek de wereld

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 6,7
Buitenschoolse opvang: 8,0

Peuteropvang Fatima Koningshaven
 • Peuteropvang (2-4 jaar)
 • BSO (4-13 jaar)
 • Eetclub

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Voor kinderen is het leven één groot avontuur. Iedere dag beleven ze nieuwe dingen. Ze tijgeren, kruipen, lopen en rennen van de ene verbazing in de andere. Vol verwondering kijken ze naar de omgeving en naar zichzelf. De wereld is groot en ook best een beetje spannend. Kinderen zoeken daarom naar veiligheid en geborgenheid. Warm en vertrouwd. Een kleine en fijne plek, waar ze toch alle ruimte krijgen om te spelen, leren, ontdekken en groeien. Welkom bij de gezellige en kleinschalige peuteropvang Koningshaven in de wijk Fatima in Tilburg Oost.

Ervaar de gezelligheid van onze kleinschalige peuteropvang voor kinderen van twee tot vier jaar. Een veilige, warme en huiselijke plek waar je kind de rust en structuur, maar ook de vrijheid en uitdaging krijgt die het nodig heeft. Je vindt ons in het gebouw van basisschool Koningshaven (voorheen Fatima), hartje Tilburg. Laat je verrassen door onze gezellige ruimte met onder meer een huishoek, leeshoek, creatieve hoek, bouwhoek, eigen buitenruimte én toegang tot een ruime gymzaal.

Vertrouwde plek in Tilburg

Peuteropvang Koningshaven is een veilige, warme en uitdagende plek voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Wij hebben onze eigen gezellige ruimte in het gebouw van basisschool Koningshaven. Samen met de basisschool en de BSO vormen we Kindcentrum Koningshaven en bieden we een doorgaande leerlijn: je kind kan op vierjarige leeftijd doorstromen naar de basisschool en de buitenschoolse opvang in hetzelfde gebouw. Van 2 tot 13 jaar spelen, leren en (op)groeien op één plek. Ideaal!

Ruimte en bewegingsvrijheid

Bij ons krijgen kinderen alle ruimte en bewegingsvrijheid om zich te ontplooien. Peuters verlangen naar rust en structuur, maar ook naar vrijheid, spanning en uitdaging. Wij bieden die mooie combinatie. We hebben speelhoeken, een eigen buitenruimte en toegang tot een ruime gymzaal. Van lekker spelen in de huishoek tot klimmen, glijden, rennen, fietsen, bouwen, dansen en kliederen met zand en water: leef je uit...

Rijke speelleeromgeving

Wij zijn trots op onze rijke en uitdagende speelleeromgeving. Peuters spelen en ontdekken aan de hand van verschillende thema's met bijbehorende ontwikkelingslijnen, activiteitenhoeken en veel natuurlijke materialen. Hierbij maken we gebruik van de methodiek Piramide. Zo krijgen kinderen de kans om zich optimaal te ontwikkelen en de wereld steeds verder te verkennen.

Kom twee dagdelen spelen!

Peuters mogen bij ons twee dagdelen per week komen spelen. Die momenten voelen altijd erg vertrouwd voor de kinderen. We hanteren telkens hetzelfde dagritme om de kinderen rust, veiligheid en structuur te geven. Wil je graag dat je peuter vaker komt spelen, vraag dan naar de mogelijkheden. we kijken graag met je mee!

Je kind voelt zich thuis bij peuteropvang Koningshaven. Neem voor meer informatie contact met ons op óf ga direct naar het aanmeldformulier.

Telefoonnummer Peuteropvang

013-5355807

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Puzzelen bij peuteropvang Koningshaven Samen en zelfstandig kleien bij Peuteropvang Koningshaven Vrij spelen bij Peuteropvang Koningshaven Samen een boekje lezen bij Peuteropvang Koningshaven
Puzzelen bij peuteropvang Koningshaven Samen en zelfstandig kleien bij Peuteropvang Koningshaven Vrij spelen bij Peuteropvang Koningshaven Samen een boekje lezen bij Peuteropvang Koningshaven

Beoordelingen

KlantOK

3 ouders beoordelen de peuteropvang van Kindercrèche locatie Koningshaven met een 6,7 gemiddeld.

6,7

Benieuwd naar onze buitenschoolse opvang? Neem een kijkje op onze 'smaakvolle' locatie in het gebouw van basisschool Koningshaven in de wijk Fatima in Tilburg Oost. Wat je aantreft is een échte kook-BSO. Soep, cupcakes, pannenkoeken, broodjes gezond: de kinderen kokkerellen wat af. En als de pannen in de keukenkastjes verdwijnen, is er nog meer te beleven. Bijvoorbeeld in het computerlokaal, de poppenhoek, bouwhoek, leeshoek, huishoek, computerhoek met Wii-spelcomputer, knutselhoek, toneelhoek, in de gymzalen óf op de buitenspeelplaats.

Activiteiten op onze bso

De buitenschoolse opvang zien wij als de vrije tijd van kinderen. Na een schooldag mogen ze daarom zelf beslissen wat ze gaan doen. Tijdens het vrije spelen bieden we volop activiteiten aan, zowel binnen in de verschillende ruimtes als buiten op het speelplein of bij het nabijgelegen Leijpark en Stuivesantplein. De keuze is groot. Kinderen kokkerellen in de centrale keuken of vermaken zich met sport- en spelactiviteiten in de gymzalen. Ook doen ze spelletjes, kijken een filmpje of ze gaan buitenspelen, bouwen, verkleden, toneelspelen, knutselen en computeren.

Persoonlijke en sociale vaardigheden

Kinderen leren van en met elkaar. Wij stimuleren de sociale interactie en ondersteunen bij het sluiten van vriendschappen. Soms is het fijn om alleen te spelen, maar het is ook leuk om samen plezier te hebben. Onze pedagogisch medewerkers zoeken een mooie balans tussen autonomie en participatie. Zo krijgen kinderen de kans om hun persoonlijke en sociale vaardigheden te verbreden en verdiepen.

Dagprogramma

De meeste kinderen van onze BSO komen van basisschool Koningshaven. Ze wandelen zelf naar onze ruimte. We zorgen dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen. We werken met een vast dagprogramma, passend bij de leeftijd, ontwikkeling en het tempo van de kinderen.

Je kind voelt zich thuis bij de buitenschoolse opvang van Koningshaven. Neem voor meer informatie contact met ons op óf ga direct naar het aanmeldformulier.

Telefoonnummer BSO

013-5366291

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Vrij spelen op BSO Koningshaven Knutselen bij BSO Koningshaven Buiten spelen bij BSO Koningshaven In de speelzaal van BSO Koningshaven Eten en drinken in de keuken van BSO Koningshaven
Vrij spelen op BSO Koningshaven Knutselen bij BSO Koningshaven Buiten spelen bij BSO Koningshaven In de speelzaal van BSO Koningshaven Eten en drinken in de keuken van BSO Koningshaven

Beoordelingen

KlantOK

2 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Kindercrèche locatie Koningshaven met een 8,0.

8,0

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • Koningshaven

De tussenschoolse opvang wordt verzorgd door Stichting Eetclub.

Fijne lunchpauze

Ieder kind verdient het om een fijne lunchpauze te hebben. Ons gezamenlijke doel is het verzorgen van een zorgeloos, maar vooral plezierige pauze voor uw kind. Dit alles in een uitdagende leeromgeving waarbij een veilig pedagogisch klimaat voor ons zeer belangrijk is.

Wat biedt de Eetclub:

 • Overblijven geleid door vrijwillige overblijfkrachten en/of geschoolde pedagogische beroepskrachten.
 • Een veilige, vertrouwde en gestructureerde omgeving voor uw zoon/dochter.
 • In alle rust overblijven in overzichtelijke groepen.
 • Duidelijke afspraken met zowel vrijwilligers als kinderen.
 • Het aanbieden van uitdagende activiteiten tijdens (buiten)speel momenten.
 • Vrijwilligers die beschikken over een VOG.
 • Werken volgens de wettelijk gestelde richtlijnen.
 • Een goedlopend, automatisch, betalingssysteem.
 • Afmelden via mail (eetclubkoningshaven@kindercreche.nl) of telefoon: 06-10279720
 • Flexibele en vaste contracten voor kinderen die overblijven.
 • Goede samenwerking met school, qua overdracht, thema’s activiteiten.
 • Kosten bedragen € 2,46 per overblijfmoment.


Coördinator Eetclub Koningshaven

Daarnaast zal er tijdens alle overblijfmomenten een gediplomeerd coördinator aanwezig zijn. De rol van coördinator zal ingevuld worden door Matthijs Vermunt. Hij is al meer dan 7 jaar werkzaam als pedagogisch medewerker op Sport BSO T-Kwadraat.

Daarnaast is Matthijs werkzaam geweest op verschillende TSO’s, waar hij zich heeft kunnen ontwikkelen tot coördinator. Werken met én voor kinderen is zijn passie. Activiteiten organiseren en een veilige (speel)omgeving creëren ziet hij als een uitdaging. Hij omschrijft zichzelf als sociaal, ontspannen en sportief.
 

De coördinator zet zich in voor:

 • Het inplannen en aansturen van de overblijfkrachten.
 • Het toezien op een veilig pedagogisch klimaat tijdens het pauzemoment.
 • Waken voor de daadwerkelijke aanwezigheid van kinderen, die moeten overblijven. 
 • Het oplossen van (grotere) problemen.
 • Heeft ervaring met het begeleiden van kinderen, zowel in groepsverband als individueel.
 • Is een aanspreekpunt voor ouders en docenten.
 • Houdt de administratie bij, met behulp van verschillende programma’s waar Kinderstad over beschikt.
   

Enthousiaste overblijfkrachten gezocht!

Uiteraard kunnen wij dit niet alleen bewerkstelligen. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste overblijfkrachten. Heeft u affiniteit met kinderen en vindt u bovenstaande punten ook belangrijk? Meld u dan nu aan! U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met Jurgen Wens (selecteer Koningshaven bij het contactformulier).

Als overblijfkracht blijft uw kind, op de dag dat u helpt, gratis over. Daarnaast ontvangt u een vrijwilligersvergoeding van € 6,75 per overblijfmoment.
 

Directeur Eetclub Koningshaven

De rol als directeur wordt ingevuld door Jurgen Wens, een directeur die al meer dan 10 jaar werkzaam is binnen de organisatie. Jurgen zal voornamelijk Matthijs aansturen en neemt de aanmelding en facturatie op zich.  

Aanmelden?

Wilt u gebruikmaken van de vernieuwde tussenschoolse opvang? Meld uw kind dan aan.

Aanmeldformulier

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Overblijven Eetclub Koningshaven

Medewerkers

Maak kennis met onze Eetclub coördinator!

Matthijs Vermunt

Matthijs Vermunt

Coördinator Eetclub Koningshaven

Bijzondere kenmerken

 • Wijk Fatima
  Kinderopvang Koningshaven ligt centraal in de wijk Fatima. We delen hetzelfde gebouw met basisschool Koningshaven (voorheen Fatima).
 • Samen spelen & leren
  Samen spelen & leren doen we binnen onze kinderopvang in samenwerking met basisschool Koningshaven. Door samen te spelen en samen te leren ontwikkelen de kinderen zich spelenderwijs met elkaar.
 • Kleinschalig
  Kleinschalige kinderopvang. Veilig, vertrouwd en gezellig!
 • Ontdek de wereld
  Kinderen vanuit verschillende culturen en achtergronden komen samen bij kinderopvang Koningshaven. Wat een rijkdom!

Openingstijden

Openingstijden Peuteropvang

Maandag t/m donderdag         08:30-14:00 uur

 

Openingstijden BSO

Dinsdag                                      15:00-19:00
Donderdag                                 15:00-19:00

 

BSO Koningshaven werkt in de vakanties samen met BSO Panta Rhei (Kinderstad Tilburg). De peuteropvang is dan gesloten.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Beleid en voorwaarden

Directeur

Marjolein Bosch
Marjolein Bosch
06-13023410

Waar vind je ons?

Fatimastraat 24B
5021 AN Tilburg

Tel: 013-5355807
Openingstijden

Rekentool

Wil je weten wat je per maand gaat betalen voor kinderopvang? Gebruik dan onze handige rekentool!

Meld je kind aan

Via ons online aanmeldformulier kun je gemakkelijk en snel je kind aanmelden bij onze locatie!