Het Spoor

 • Verbinding basisschool
 • Naar buiten
 • Samen met anderen
 • Peutergym

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 8,3
 

Dikke vriendinnen

Peutercrèche het Spoor hoort vanaf 1 januari 2020 bij Kinderstad Tilburg. Kinderstad is, net als Kindercrèche, onderdeel van de Kinderopvanggroep. Bekijk de nieuwe website: www.kinderstadtilburg.nl/het-spoor

Je kind is al 2 jaar oud, wat gaat dat snel! Voor je het weet gaat hij naar de kleuterschool - een belangrijke stap in dat jonge kinderleven. Bij peutercrèche het Spoor doen we er dan ook alles aan om jouw kind optimaal voor te bereiden op de overgang naar de grote wereld.

Samen met anderen

Peutercrèche Het Spoor deelt het pand met een aantal fijne buren, zoals basisschool de Stappen. Met deze basisschool delen we onze gang: daar spelen kindjes van onze crèche regelmatig samen met leerlingen van de school. Een mooie kruisbestuiving, en dat zien we!

Ook zijn er regelmatig themaweken, zoals een Italiëweek of een kunstweek, die door partnerorganisatie Contour de Twern worden georganiseerd. Met onze kindjes haken we maar wat graag aan: we maken Italiaanse vlaggen of kunstwerken, die we door het hele gebouw ophangen. Ook de opa’s en oma’s van het naastgelegen woonzorgcentrum doen mee. De kennismaking is erg leuk voor iedereen: zowel voor de ouderen als voor de peuters.

Onze crèche draait dus echt om samenwerking. Dat doen we trouwens niet alleen met de organisaties in ons pand, maar ook met jou, als ouder. Zo organiseerden we vorig jaar samen met ouders een super feestelijk paasontbijt. Hoe leuk is dat?

Kindjes van onze crèche spelen regelmatig samen met leerlingen van de school. Een mooie kruisbestuiving, en dat zien we!

Voorbereiden op school

Belangrijk om te weten is dat je kindje bij ons echt kind kan zijn. Het voorbereiden van de peuters op school verloopt dan ook spelenderwijs. Zo stimuleren we je kindje op alle belangrijke ontwikkelingsgebieden. We lezen, we zingen, we knutselen, we dansen, we gymmen en ook basale sociale vaardigheden komen aan bod. Op een natuurlijke, speelse manier ontwikkelt je kindje zich zo tot een kleuter die klaar is voor de volgende stap.

Naar buiten

Als het even kan, gaan we lekker naar buiten. Dan doen we het liefst elke dag. Lekker buiten spelen en kennismaken met alles wat in de stedelijke natuur groeit en bloeit, dat besteden we veel aandacht aan!

Kennismaken?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een kop koffie of thee en een rondleiding.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

13 ouders beoordelen de peuteropvang van Kindercrèche locatie Het Spoor met een 8,3 gemiddeld.

8,3

Bijzondere kenmerken

 • Verbinding basisschool
  We delen onze gang met basisschool De Stappen: daar spelen kindjes van onze crèche regelmatig samen met leerlingen van de school. Een mooie kruisbestuiving, en dat zien we!
 • Naar buiten
  Als het even kan, gaan we lekker naar buiten. Dan doen we het liefst elke dag. Lekker buiten spelen en kennismaken met alles wat in de stedelijke natuur groeit en bloeit, dat besteden we veel aandacht aan!
 • Samen met anderen
  Met onze omgeving zorgen we voor leuk activiteitenaanbod. Dat doen we samen met Contour de Twern, met de opa’s en oma’s van de Wever en met jou, als ouder. Heb je een leuk idee, laat het ons dan zeker weten.
 • Peutergym
  Bewegen is fijn en bovendien is het goed voor je lijf. Dat geldt natuurlijk ook voor onze peuters. Met peutergym stimuleren we hun motorische en sociale ontwikkeling.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 

07.30-18.30 uur

 

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Het Spoor

Schaepmanstraat 34
5041 AR Tilburg

Tel: 013-7440151
Openingstijden
Directeur
Berrie Kolmans
06 832 018 26

Aanmelden

Geïnteresseerd geraakt? Vul eenvoudig het aanmeldformulier in.

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!