Wat kost peuteropvang bij Kindercrèche?

Peuters bij de peuteropvang

Heb je interesse in peuteropvang? Dan ben je vast ook benieuwd naar de kosten. In Tilburg ontvangen álle gezinnen kinderopvangtoeslag of subsidie van de gemeente. Op deze manier wordt peuteropvang voor zo veel mogelijk gezinnen mogelijk gemaakt. 

Het bedrag wat je gaat betalen is afhankelijk van je verzamelinkomen. Dat is het totale inkomen van jou en/of je partner. In de ouderbijdragetabel via onderstaande button hebben we voor jou berekend wat je per maand gaat betalen voor 2 dagdelen peuteropvang per week. De prijzen in de tabel gelden voor álle ouders, het maakt dus niet uit of je subsidie of kinderopvangtoeslag krijgt.

Ouderbijdragetabel 2023

Kinderopvangtoeslag

Je ontvangt kinderopvangtoeslag als een alleenstaande ouder óf beide ouders/verzorgers:

  • werken
  • een traject volgen naar werk
  • een opleiding of een inburgeringscursus volgen

Werkt één van de ouders/verzorgers (en de ander niet) of werken beide ouders/verzorgers niet? Dan heb je geen recht op kinderopvangtoeslag, maar wel recht op subsidie van de gemeente Tilburg. 

Subsidie gemeente Tilburg

Als je geen recht hebt op kinderopvangtoeslag ontvang je subsidie van de gemeente Tilburg. Deze subsidie is voor 2 dagdelen peuteropvang per week. De peuteropvang locatie vraagt de subsidie voor je aan bij de gemeente en verrekent deze op de factuur.

Onze peuteropvang locaties

Bekijk hier onze peuteropvang locaties