Kinderopvang aanbod in Tilburg

Bij Kindercrèche kun je terecht voor kinderopvang, peuteropvang en bso!

Knuffelende hummels

Kinderopvang, peuteropvang
en buitenschoolse opvang

Op locaties van Kindercrèche in Tilburg kun je terecht voor kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang.
We zetten deze drie vormen van kinderopvang graag even voor je op een rijtje:

Kinderopvang of kinderdagverblijf (KDV)

Kinderen die nog niet naar de basisschool gaan, kunnen terecht bij het kinderdagverblijf. Dit is een veilige en vertrouwde plek voor baby’s, peuters en kinderen van 0-4 jaar. Hier ontmoeten ze leeftijdsgenootjes, leren ze samen spelen en samen delen, maar ook alledaagse dingen zoals de tafel dekken en samen eten. Voor baby’s zijn er speciale babyhoeken waar zij heerlijk kunnen slapen, maar ook veilig de wereld kunnen ontdekken.

De kinderopvang locaties van Kindercrèche in Tilburg hebben horizontale en verticale groepen. In een horizontale groep zitten kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. In een verticale groep zitten kinderen van nul tot vier jaar. Kinderen leren zo met elkaar omgaan en rekening te houden met kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. In deze groepen krijgen de baby’s alle rust en ruimte, maar kunnen tegelijk heel veel leren van oudere kinderen.

Ouders die werken en/of studeren kunnen via de Belastingdienst een deel van de kosten van de kinderopvang terugkrijgen. Lees hier meer over de kosten van kinderopvang. 

Peuteropvang

De peuteropvang is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar, van werkende en niet-werkende ouders. Samen spelen, leren en de wereld ontdekken. We spelen zowel binnen als buiten, zodat ze lekker in beweging zijn en de lichamelijk ontwikkeling gestimuleerd wordt.

Bij de peuteropvang draait het echt om spel en ontwikkeling als voorbereiding op het basisonderwijs. Kinderen die spelenderwijs ervaring op doen op de peuteropvang gaan met zelfvertrouwen richting de basisschool.

Elke Kindercrèche biedt 40 weekse peuteropvang aan voor 2 dagdelen vanaf 2 jaar. De gemeente Tilburg geeft voor de eerste twee dagdelen subsidie voor deze voorziening, vandaar dat de prijs lager ligt dan onze reguliere prijs voor 40 weken peuteropvang. 

Lees hier meer over peuteropvang

Buitenschoolse opvang (BSO)

Op een bso kunnen kinderen van 4 tot 13 jaar vóór en na school samen spelen. De bso biedt elke dag een gevarieerd en actief programma, passend bij de ontwikkelingen en leeftijden van de kinderen. De nadruk ligt hierbij wel op ontspanning en leren op een speelse manier, het is immers de vrije tijd van je kind. Hierbij gaan we wel graag op pad naar bijvoorbeeld de weekmarkt of speeltuinen in de buurt; we gaan gezellig samen op pad in de wijk.

Vaak liggen bso’s vlakbij of naast de school. Ze houden in de openingstijden die ze hanteren zo veel mogelijk rekening met de schooltijden zodat ze mooi op elkaar aansluiten. Ook de voorschoolse opvang (vso) en tussenschoolse opvang (tso) vallen onder de bso.

Kindercrèche biedt op drie locaties in Tilburg buitenschoolse opvang aan: Bibit, Noord en de locatie Reeshof

Bekijk hier de Kindercrèche locaties bij jou in de buurt